Klubnyheder

Landsholdsuge i uge 50

17. december 2021, 19.27

- af Anders Holst


Denne uge er en stor landsholdsuge, hvor U20 landsholdet spiller VM, Kvinde A-landsholdet, U18 drenge, U18 kvinder og U16 drenge er samlet.


Øverst er selvfølgelig U20 VM i Hørsholm i WCH U20 IA med deltagelse af Danmark, Letland, Norge, Hviderusland, Kasakhstan og Ungarn. Med Hviderusland som favorit til oprykning – og i direkte oprykningsfinale mod Norge lørdag den 18.12. Danmark var realistisk ikke en oprykningskandidat og lørdag byder på en decideret nedrykningsgyser mod Ungarn. Begge hold står med 0 point. Vi krydser fingre for dansk sejr!

 

Kvindelandsholdet får presset en 3 dages samling ind 17.12 – 19.12. i Rødovre. Dog uden landskampe. U18 kvindernes samling blev også i løbet af mandagen i denne uge uden landkamp. Norge meldte fra pga Covid19 og i stedet er det træninger på og udenfor isen samt eventuelt kamp(e) mod drengehold. Holdet er samlet i Herning. Det er minimalt hvad holdet har spillet af landskampe de sidste 2 sæsoner. VM spilles – om alt går vel – i Østrig 10. – 15.01. 2022. På samlingen i Herning i disse dage har Odense Flora Kildal (MM), My Lau (back) samt Frederikke Raarup Andersen (FW) med.

 

U18 på drengesiden endte det også med en samling i Herning. De skulle være fløjet til Norge til kampe mod værtslandet. Men der gik Covid19 i den. I stedet samling i Herning frem til lørdag, hvor landstræner-teamet kan se de spillere an, som ikke er med U20 til VM. Magnus Møller (FW), Oskar Grossmann (back) samt Jonas Jakobsen (back) er med igen. VM spilles 11. – 17.april med stærke nationer som Slovakiet (nedrykker fra sidst), Kasakhstan, Japan, Frankrig og Norge. Absolut kompetent modstand. Spændende finale på en lang sæson for Talentliga-spillere.

 

ENDELIGT kom der gang i U16 landsholdet. De har heller ikke spillet landskampe i mindst 18 måneder. Men nu, med årgang 2006, og nye landstrænere kom der gang i landskampene torsdag aften. Og det så ud til at være med to fynske backer – Oliver Kristensen og Markus Jakobsen - bag 1.kæden. Og Markus Jakobsen scorede det afgørende mål til 2 – 1 mod Letland efter 34 min. Heller ikke her kunne Norge dukke op. Så en 4-nationers blev til 3-nationers med Frankrig som sidste deltager.