Klubnyheder

Final4: Bluedogs er nye MHL-mestre

27. marts 2022, 15.37

MHL-pokalen blev på Fyn, men skiftede ejermænd, da Final4 lørdag blev afviklet i Aarhus Skøjtehal.


HCA ankom som forsvarende mestre, da MHL-titlen anno 2022, efter nogle års coronapause, igen skulle uddeles.


Det foregik ved Final4-stævnet i Århus, hvor værterne bød indenfor til Odense-rivalerne HCA og Bluedogs. Esbjerg Fischermen havde meldt afbud på forhånd, og således blev stævnet afviklet i et alle-mod-alle-format mellem de tre kombattanter.


Århus-mandskabet udnyttede hjemmebanefordelen og sejrede med 8-4 i den første kamp mod HCA, der efterfølgende havde kniven på struben mod lokalrivalerne fra Bluedogs.


Den endte med en knusende 12-0-sejr i Bluedogs-favør, og derfor udestod en direkte dyst om titlen i stævnets sidste kamp.


Her gik Bluedogs på 3-0 og umiddelbar sejrskurs mod slutningen af anden periode, men Århus skabte fornyet håb med en reducering før slutperioden.


Endnu en reducering og sågar også en udligning fulgte i tredje periode af et velspillet opgør, og på trods af ihærdigt Bluedogs-pres i slutfasen, så var kampen uafgjort efter ordinær spilletid, hvorfor nervepirrende straffeslag måtte til.


Bluedogs scorede på alle tre forsøg, og da Max Larsen i målet pillede alle på nær et enkelt, så kunne Bluedogs strække armene i vejret, juble over og fejre den første titel i mange år og hive pokalen og et sæt guldmedaljer med hjem til Odense.


Odense Bluedogs går således ind til Old Boys DM, der afvikles 22.-24. april i Odense, som regerende MHL-mestre.